Studiereis: Cubaanse gezondheidszorg met de focus op preventieve zorg en GGZ

(ID nummer: 514705) – Deze nascholing is geaccrediteerd door: Accreditatiebureau Sociale Geneeskunde (AbSg), voor 24 punten.

Welke mogelijkheden zijn er voor een succesvolle eerstelijnszorg in de GGZ? Kan de samenwerking tussen de eerste-, tweede- en derdelijnszorg in Nederland verder verbeteren?                     

Dit zijn een paar vragen die leven in de Nederlandse gezondheidszorg. Deze studiereis biedt de mogelijkheid bij een ander in de keuken te kijken en te laten inspireren. Daarom nodig ik u graag uit voor het volgen van deze nascholing in Havana.

We bezoeken tijdens de cursus 8 locaties. De cursus beslaat 5 dagen van 9.00 tot ca. 15.00 uur en bestaat uit lezingen en bezoeken aan een psychiatrisch ziekenhuis van Havana, stress kliniek en psychosomatiek psychopedagogisch centrum, psychiatrische dienst voor prenatale mentaal zorg CCSM, polikliniek, huisartspraktijk en een Centrum voor verslavingszorg. De cursus wordt in het Spaans gegeven en simultaan in het Engels vertaald door een plaatselijke tolk. Ik ben de hele week tijdens de cursus aanwezig.

Factoren die kenmerkend zijn voor de gezondheidszorg op Cuba zijn de gratis toegang tot het zorgsysteem, de hoge doktersdichtheid 9/1.000 inwoners (In Nederland 4/1.000 inwoners) en een goede eerstelijnszorg met de focus op preventie.

Dit gezondheidszorgsysteem omvat alle zorg van de huisartspraktijk tot ziekenhuiszorg. De GGZ speelt een leidende rol in deze universele dekking. De GGZ is aanwezig in de eerstelijnszorg bij de poliklinieken en de Centra voor Geestelijke Gezondheidszorg in de community (CCSM). Vanuit de eerstelijnszorg wordt nauw samengewerkt met tweede- en derdelijnszorg.

U verblijft in casas particulares in het centrum van Havana. In het programma zit ook een avond-excursie in Oud-Havana “El Cañonazo” met een gids.

De kosten voor de studiereis voor professionals:

(5 dagen / 6 overnachtingen)

€ 1.200 euro per persoon voor alle soort kamers

Bij dit bedrag is het volgende inbegrepen:

  • gedurende de 5 cursusdagen: lunch en vervoer, 
  • de cursus wordt in het Spaans gegeven en wordt VERTOLKT,
  • accommodatie: 6 overnachtingen met ontbijt van zondag 28 oktober t/m vrijdag 1 november 2024
  • 1 verrassingsexcursie 

 De prijzen zijn exclusief vliegreis en visum.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
LinkedIn
Instagram