Studiereis: Cubaanse gezondheidszorg met de focus op preventieve zorg en GGZ

(ID nummer: 514705) – Deze nascholing is geaccrediteerd door: Accreditatiebureau Sociale Geneeskunde (AbSg), voor 24 punten.

Welke mogelijkheden zijn er voor een succesvolle eerstelijnszorg in de GGZ? Kan de samenwerking tussen de eerste-, tweede- en derdelijnszorg in Nederland verder verbeteren?                     

Dit zijn een paar vragen die leven in de Nederlandse gezondheidszorg. Deze studiereis biedt de mogelijkheid bij een ander in de keuken te kijken en te laten inspireren. Daarom nodig ik u graag uit voor het volgen van deze nascholing in Havana.

We bezoeken tijdens de cursus 8 locaties. De cursus beslaat 5 dagen van 9.00 tot ca. 15.00 uur en bestaat uit lezingen en bezoeken aan een psychiatrisch ziekenhuis van Havana, stress kliniek en psychosomatiek psychopedagogisch centrum, psychiatrische dienst voor prenatale mentaal zorg CCSM, polikliniek, huisartspraktijk en een Centrum voor verslavingszorg. De cursus wordt in het Spaans gegeven en simultaan in het Engels vertaald door een plaatselijke tolk. Ik ben de hele week tijdens de cursus aanwezig.

Factoren die kenmerkend zijn voor de gezondheidszorg op Cuba zijn de gratis toegang tot het zorgsysteem, de hoge doktersdichtheid 9/1.000 inwoners (In Nederland 4/1.000 inwoners) en een goede eerstelijnszorg met de focus op preventie.

Dit gezondheidszorgsysteem omvat alle zorg van de huisartspraktijk tot ziekenhuiszorg. De GGZ speelt een leidende rol in deze universele dekking. De GGZ is aanwezig in de eerstelijnszorg bij de poliklinieken en de Centra voor Geestelijke Gezondheidszorg in de community (CCSM). Vanuit de eerstelijnszorg wordt nauw samengewerkt met tweede- en derdelijnszorg.

U verblijft in casas particulares in het centrum van Havana. In het programma zit ook een avond-excursie in Oud-Havana “El Cañonazo” met een gids.

De kosten voor de studiereis voor professionals:

(5 dagen / 6 overnachtingen)

verblijf op een 2-pers. kamer: € 895  per cursist

verblijf op een 1-pers. kamer: € 1070 per cursist

 

De prijzen zijn inclusief:

  • Cursus en simultaan vertaling in Engels door een tolk
  • Vervoer tijdens de 5 cursus-dagen
  • Excursie El Cañonazo
  • Accommodatie 6 nachten (incl. ontbijt)

 De prijzen zijn exclusief vliegreis en visum.

Aanmelden

Aanmelden tot uiterlijk  30 september 2023. De aanmelding geldt pas als ook is betaald.

Annulering: alleen schriftelijk tot 15 oktober 2023  met 75 %  restitutie. Bij annulering tussen 15 oktober en 30 oktober bent 50 % van de reissom verschuldigd.

Het volledige programma vindt u hier binnenkort.  Aanmelden kan via dit aanmeldingsformulier.

Mail of bel voor extra informatie naar Niubel: info@cubamedic.nl of 06-46416766

Hasta luego, Niubel Diaz Padilla

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
LinkedIn
Instagram